Farseret kalkun
(1)

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
1
stk
Kalkun "ca. 4 kg"
5 - 6
skiver
Spæk "fersk"
2
spsk
Citronsaft
3
skiver
Formfranskbrød
1
dl
Fløde "ca."
375
g
Hakket skinkekød
2
stk
Æg
2
tsk
Salvie "stødt"
Salt
Peber
2
spsk
Persille "hakket"
100
g
Smør
1
dåse
Bouillon "ca. 4 dl"
Fremgangsmåde
Den istandgjorte kalkun aftørres og gnides med salt og peber. Brystet og lårene ombindes med spækskiverne, og kalkunen pensles med citronsaft.
Formfranskbrødet, hvor skorpen skal være skåret fra, udblødes i fløde. Hjerte, kråse og lever hakkes fint og blandes med det hakkede skinkekød. Hertil kommer de sammenpiskede æg, krydderier og persille, og til sidst irøres de udblødte brød, der måske lige inden moses med en gaffel. Farsen æltes godt sammen og fyldes i kalkunen, som derpå syes eller lukkes med små kødspyd. Kalkunen pensles med det smeltede smør, - der pensles i 2 omgange, lægges på siden på den smurte ovnrist og brunes ved god varme (225 grader). Vendes, så den bliver fin brun over det hele.
Bouillonen, der skal være kogende, hældes ved, og varmen dæmpes ned, ca. 200 grader. Det kan være klogt at dække kalkunen med et stykke folie, for at undgå at den bliver for mørk. Når den er mør - stegetiden kan være lidt vanskelig at angive, men ca. 2 1/2 time skulle være nok, hældes skyen fra.
Er man i tvivl, kan man stikke et kødspyd i den tykke del af låret hvis kødsaften herfra er lysebrun, er den færdigstegt.
Spækskiverne fjernes, lidt smeltet smør hældes over, og kalkunen efterbrunes ved kraftig varme.
Skyen skummes, bringes i kog, jævnes med en smørbolle og smages til. Da det er jul, vil vi foreslå, at kalkunen anrettes med papirmanchetter og røde sløjfer.
Serveres med smørbrunede kartofler, grønne bønner og som garniture: Fyldte tomater.
Formfranskbrødet, hvor skorpen skal være skåret fra, udblødes i fløde. Hjerte, kråse og lever hakkes fint og blandes med det hakkede skinkekød. Hertil kommer de sammenpiskede æg, krydderier og persille, og til sidst irøres de udblødte brød, der måske lige inden moses med en gaffel. Farsen æltes godt sammen og fyldes i kalkunen, som derpå syes eller lukkes med små kødspyd. Kalkunen pensles med det smeltede smør, - der pensles i 2 omgange, lægges på siden på den smurte ovnrist og brunes ved god varme (225 grader). Vendes, så den bliver fin brun over det hele.
Bouillonen, der skal være kogende, hældes ved, og varmen dæmpes ned, ca. 200 grader. Det kan være klogt at dække kalkunen med et stykke folie, for at undgå at den bliver for mørk. Når den er mør - stegetiden kan være lidt vanskelig at angive, men ca. 2 1/2 time skulle være nok, hældes skyen fra.
Er man i tvivl, kan man stikke et kødspyd i den tykke del af låret hvis kødsaften herfra er lysebrun, er den færdigstegt.
Spækskiverne fjernes, lidt smeltet smør hældes over, og kalkunen efterbrunes ved kraftig varme.
Skyen skummes, bringes i kog, jævnes med en smørbolle og smages til. Da det er jul, vil vi foreslå, at kalkunen anrettes med papirmanchetter og røde sløjfer.
Serveres med smørbrunede kartofler, grønne bønner og som garniture: Fyldte tomater.
Søgeord: farseret, kalkun, julemiddag, opskriftert, mad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
farseret, kalkun, julemiddag, opskriftert, mad
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
farseret, kalkun, julemiddag, opskriftert, mad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-kalkun
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-kalkun