Farseret dyrebov
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Dyrebov
Fars hertil
375
g
Hakket flæskesmåkød
2
spsk
Mel "strøgne"
2
stk
Løg "mini, finthakkede"
Salt
Peber
1
tsk
Basilikum (tørret)
0,25
tsk
Timian "stødt"
1
dl
Fløde "ca."
1
stk
Æg
100
g
Spæk "letrøget"
3
spsk
Hedvin
Bliver en dyrebov udbenet og farseret, vil den kunne række til 6 personer; man får en festlig og lækker lille steg, der er nem at skære ud.
Fremgangsmåde
Dyreboven udbenes, hvilket vildthandleren gerne gør for Dem. Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis, spredes i dyreboven, som forinden afpudses. Rulles derefter sammen og ombindes.
Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt mel iblandet salt samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad. Ca. 75 g koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven brunes ved god varme.
Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl vildtsky over.
Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over), blusset dæmpes, og dyreboven steger ca. ¾ time.
Tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes en skefuld gelé eller to og en smule kulør. Saucen jævnes ganske let og smages til.
Denne vildt ret spises med bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær.
Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt mel iblandet salt samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad. Ca. 75 g koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven brunes ved god varme.
Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl vildtsky over.
Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over), blusset dæmpes, og dyreboven steger ca. ¾ time.
Tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes en skefuld gelé eller to og en smule kulør. Saucen jævnes ganske let og smages til.
Denne vildt ret spises med bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær.
Søgeord: farseret, dyrebov, flæskesmåkød, letrøget, spæk, hedvin, vildt
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest
Søgeord:
farseret, dyrebov, flæskesmåkød, letrøget, spæk, hedvin, vildt
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest
Søgeord:
farseret, dyrebov, flæskesmåkød, letrøget, spæk, hedvin, vildt
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-dyrebov
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-dyrebov