Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Skær kødet i tynde strimler. Del det i to portioner og steg dem ad to gange i en gryde med smør. Læg derefter al kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 1 time. Smag til og tilsæt evt. kulør. Retten kan evt. jævnes.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. ved 225°.
Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid: ca. 35 min. ved 200°
Enebærgryden og den bagte kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.
Søgeord: enebær, gryderetter, , kartoffelmos, bagt, hovedret, madopskrifter
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
enebær, gryderetter, , kartoffelmos, bagt, hovedret, madopskrifter
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/enebaergryde-med-bagt-kartoffelmos