Dejlige klejner
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
125
g
Smør
1
dl
Sukker / melis / stødt melis
2
stk
Æg
1
dl
Fløde "13 %"
0,5
tsk
Hjortetaksalt
0,5
stang
Vanille / vanilje "kornene af"
0,5
stk
Citron "reven skal af, gerne økologisk"
500
g
Hvedemel
Olie "til kogning"
Ca. 60 stk. julebagværk
Fremgangsmåde
Rør hjortetaksaltet ud i fløden. Hak melet med smørret og resten af de tørre ingredienser, og saml dejen med æg og fløde. Læg dejen i køleskabet i mindst en time.
Rul dejen tynd og skær med en klejnespore strimler på 8 x 2 cm. Skær en rille i midten på 2 cm af hver kage. Træk så den ene ende af dejen gennem rillen.
Kog kagerne lysebrune i varm olie med et låg parat ved siden af, hvis antænding skulle ske. Læg dem på fedtsugende papir til afkøling.
Søgeord: klejner, juleopskrifter, julebagværk, hjortetaksalt, citron, fløde, smør, olie, klejnespore
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
klejner, juleopskrifter, julebagværk, hjortetaksalt, citron, fløde, smør, olie, klejnespore
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
klejner, juleopskrifter, julebagværk, hjortetaksalt, citron, fløde, smør, olie, klejnespore
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/dejlige-klejner
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/dejlige-klejner