Logo
www.mad-og-drikke.dk

Dejlige klejner

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
125
g
Smør
1
dl
Sukker / melis / stødt melis
2
stk
Æg
1
dl
Fløde "13 %"
13 %
0,5
tsk
Hjortetaksalt
0,5
stang
Vanille / vanilje "kornene af"
kornene af
0,5
stk
Citron "reven skal af, gerne økologisk"
reven skal af, gerne økologisk
500
g
Hvedemel
Olie "til kogning"
til kogning

Ca. 60 stk. julebagværk

Fremgangsmåde

Rør hjortetaksaltet ud i fløden. Hak melet med smørret og resten af de tørre ingredienser, og saml dejen med æg og fløde. Læg dejen i køleskabet i mindst en time.

Rul dejen tynd og skær med en klejnespore strimler på 8 x 2 cm. Skær en rille i midten på 2 cm af hver kage. Træk så den ene ende af dejen gennem rillen.

Kog kagerne lysebrune i varm olie med et låg parat ved siden af, hvis antænding skulle ske. Læg dem på fedtsugende papir til afkøling.



Søgeord: klejner, juleopskrifter, julebagværk, hjortetaksalt, citron, fløde, smør, olie, klejnespore
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Kage

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
klejner, juleopskrifter, julebagværk, hjortetaksalt, citron, fløde, smør, olie, klejnespore
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her