Logo
www.mad-og-drikke.dk

Dampet laks med citronsauce

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Dampet laks med citronsauce - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Laksefileter
Kogelage
0,75
l
Vand
1
stk
Løg "lille"
lille
1
dl
Hvidvin
1
stk
Laurbærblad
4 - 6
hele
Peberkorn
1
spsk
Salt
Citronsauce
0,5
l
Kogelage
1
stk
Citron
1
stk
Lime / limefrugt
2
spsk
Hvedemel
4
stk
Æggeblommer
Salt
Peber

Tilbehør:
1,2 kg kartofler
400 g fine ærter (frosne)

Fremgangsmåde
Lav kogelagen ved at hælde vandet i en stor gryde eller fiskegryde. Skær løget i kvarte, og læg det i vandet sammen med vin, laurbærblad, peberkorn og salt.

Læg fiskefileterne i gryden med kogelagen, og bring herefter vandet i kog. Damp fisken i 30-45 minutter. Læg fisken på et fad, og hold den varm (under låg eller sølvpapir). Si kogelagen op i en skål, og gem den til soucen.

Sæt imens kartoflerne over at koge i letsaltet vand. Lav citronsaucen ved at presse citronen og limefrugten til saft. Bland kogelage, hvedemel, æggeblomme og halvdelen af cirtussaften i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under piskning, og smag til med salt og peber og resten af citrussaften.

Damp de fine ærter efter anvisning på pakken. Servér laksen med kartofler, citronsaucen og de lune ærter til.


Søgeord: dampet, laks, citronsauce, hvidvin, peberkorn, kogelage
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Sommerfest

Søgeord:
dampet, laks, citronsauce, hvidvin, peberkorn, kogelage

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her