Cremerand med karamelsovs
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
5
blade
Husblas
2
stk
Æg
0,25
dl
Sukker / melis / stødt melis
0,5
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang) "korn heraf"
4
dl
Mælk
1
dl
Piskefløde
Karamelsovs / karamelsauce
4-6 personer
Fremgangsmåde
Læg husblasen i blød i koldt vand. Rør æggeblommer og sukker godt. Opvarm mælk og vanille til kogepunktet, og pisk den over i æggeblommerne.
Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm til kogepunktet under omrøring. Cremen må ikke koge. Knug husblasen op, og smelt den i den varme creme.
Sæt cremen til afkøling og rør af og til i den. Pisk æggehvider og fløde. Når cremen er ved at stivne, vendes æggehvideskum og flødeskum deri, og den hældes op i en randform, som er skyllet med koldt vand.
Når cremen er helt stiv, løsnes den fra formen med en skarp kniv. Formen dyppes et øjeblik i kogende vand og vendes straks over på et fad. Cremeranden serveres med karamelsovs, hvoraf lidt lægges inden i randen og resten hældes i en skål.
Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm til kogepunktet under omrøring. Cremen må ikke koge. Knug husblasen op, og smelt den i den varme creme.
Sæt cremen til afkøling og rør af og til i den. Pisk æggehvider og fløde. Når cremen er ved at stivne, vendes æggehvideskum og flødeskum deri, og den hældes op i en randform, som er skyllet med koldt vand.
Når cremen er helt stiv, løsnes den fra formen med en skarp kniv. Formen dyppes et øjeblik i kogende vand og vendes straks over på et fad. Cremeranden serveres med karamelsovs, hvoraf lidt lægges inden i randen og resten hældes i en skål.
Søgeord: cremerand, karamelsovs, husblas, piskefløde, dessert
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Julefrokost
Søgeord:
cremerand, karamelsovs, husblas, piskefløde, dessert
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Julefrokost
Søgeord:
cremerand, karamelsovs, husblas, piskefløde, dessert
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/cremerand-med-karamelsovs
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/cremerand-med-karamelsovs