Creme brulee
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
7
stk
Æggeblommer
140
g
Sukker / melis / stødt melis
2
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang)
2,5
dl
Sødmælk
7
dl
Piskefløde
Rørsukker "lyst fint, kaldet Cassonade"
Denne klassiske franske dessert består af en vanillecreme med et lag karamelliseret sukker ovenpå.
Fremgangsmåde
Skrab kornene ud af vanillestængerne og bland det med sukker og æggeblommer. Rør det langsomt og stille sammen med et piskeris, til det bliver hvidt. Det skal ikke skumme, derfor bruges ikke elpisker. Rør mælken og til sidst fløden i.
Lad cremen hvile 1 time, der må ikke røres! Fjern det skum der ligger på overfladen (ellers kommer der små bobler i cremen!) Fordel cremen i lave skåle (1 1/2 -2cm) så cremelaget ikke bliver for højt, og bag cremen i ovnen ved ca. 90° til den er næsten stiv. Mærk med en finger, cremen skal "skælve" og stadig virke næsten flydende i midten.
Brug ikke varmluft, det giver "skorpe". Køl helt af. Drys et tyndt lag sukker over og stil under grill, til det smelter/karameliserer.
Det er vigtigt, men vanskeligt, at det tynde sukkerlag bliver til helt sprød karamel uden at cremen bliver varm. Til dette brug anvendes normalt en lille gasbrænder.
Desserten serveres med lidt frugt til.
Lad cremen hvile 1 time, der må ikke røres! Fjern det skum der ligger på overfladen (ellers kommer der små bobler i cremen!) Fordel cremen i lave skåle (1 1/2 -2cm) så cremelaget ikke bliver for højt, og bag cremen i ovnen ved ca. 90° til den er næsten stiv. Mærk med en finger, cremen skal "skælve" og stadig virke næsten flydende i midten.
Brug ikke varmluft, det giver "skorpe". Køl helt af. Drys et tyndt lag sukker over og stil under grill, til det smelter/karameliserer.
Det er vigtigt, men vanskeligt, at det tynde sukkerlag bliver til helt sprød karamel uden at cremen bliver varm. Til dette brug anvendes normalt en lille gasbrænder.
Desserten serveres med lidt frugt til.
Søgeord: crème, brulée, cassonade, vanillestænger, dessert
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår , Valentine
Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
crème, brulée, cassonade, vanillestænger, dessert
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår , Valentine
Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
crème, brulée, cassonade, vanillestænger, dessert
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/creme-brulee
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/creme-brulee