Logo
www.mad-og-drikke.dk

Creme brulee

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
7
stk
Æggeblommer
140
g
Sukker / melis / stødt melis
2
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang)
2,5
dl
Sødmælk
7
dl
Piskefløde
Rørsukker "lyst fint, kaldet Cassonade"
lyst fint, kaldet Cassonade

Denne klassiske franske dessert består af en vanillecreme med et lag karamelliseret sukker ovenpå.

Fremgangsmåde
Skrab kornene ud af vanillestængerne og bland det med sukker og æggeblommer. Rør det langsomt og stille sammen med et piskeris, til det bliver hvidt. Det skal ikke skumme, derfor bruges ikke elpisker. Rør mælken og til sidst fløden i.

Lad cremen hvile 1 time, der må ikke røres! Fjern det skum der ligger på overfladen (ellers kommer der små bobler i cremen!) Fordel cremen i lave skåle (1 1/2 -2cm) så cremelaget ikke bliver for højt, og bag cremen i ovnen ved ca. 90° til den er næsten stiv. Mærk med en finger, cremen skal "skælve" og stadig virke næsten flydende i midten.

Brug ikke varmluft, det giver "skorpe". Køl helt af. Drys et tyndt lag sukker over og stil under grill, til det smelter/karameliserer.

Det er vigtigt, men vanskeligt, at det tynde sukkerlag bliver til helt sprød karamel uden at cremen bliver varm. Til dette brug anvendes normalt en lille gasbrænder.

Desserten serveres med lidt frugt til.


Søgeord: crème, brulée, cassonade, vanillestænger, dessert
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Nytår , Valentine

Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup

Søgeord:
crème, brulée, cassonade, vanillestænger, dessert
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her