Citronsnitter med hvid chokolade og hindbærdrys
Mørdejsbund:
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk smør sammen med sukker, vaniljekorn, salt og mel til en sammenhængende dej.
Læg bagepapir i formen, tag lidt mel på fingrene, og tryk dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter. Varm ovnen op til 175°. Forbag bunden i ovnen i 15 minutter.
Citroncreme:
Riv skallen, og pres citronen. Pisk æg og sukker tykt med en elpisker. Rør melet i og derefter fintrevet citronskal og citronsaft. Fordel citroncremen oven på mørdejsbunden, og bag den i ovnen i yderligere ca. 25 minutter, til fyldet føles fast.
Tag kagen ud af ovnen, og stil den på en rist, så den kan køle af. Sæt herefter kagen i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til næste dag.
Servering:
Skær kanterne af den kolde kage, og skær herefter resten ud i pæne, aflange snitter.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Hæld chokoladen i en frysepose, og klip et lille hul i det ene af de nederste hjørner. Dekorér citronsnitterne med chokolade. Drys med frysetørrede hindbær og evt. guldstøv. Opbevar snitterne på køl indtil servering.
Søgeord: citronsnitter, citronkager, citrondessert, nøddebunde
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage
Opskriftstype:
Finere madlavning
Begivenheder:
Barnedåb , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Sommerfest , Studenterfest , Gæstemad
Søgeord:
citronsnitter, citronkager, citrondessert, nøddebunde
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/citronsnitter-med-hvid-chokolade-og-hindbaerdrys