Citronkylling
(1)
4 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Kylling "fersk, skåret i stykker"
2
stk
Citroner
Timian
2
fed
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
Citronsauce
4
dl
Mælk
2
spsk
Hvedemel
Salt
Peber
0,5
fed
Hvidløg "presset"
2
spsk
Persille "hakket"
4
spsk
Citronsaft
1
stk
Citron "reven skal heraf"
1
stk
Grøntsagsbouillonterning
Her bruges citronerne med skal, i skallen sidder de olier, som giver den dybeste og mest intense citronsmag.
Tilbehør: frisk grøn båndpasta, parmesan og hvidløgsmarinerede feberfrugter
Tilbehør: frisk grøn båndpasta, parmesan og hvidløgsmarinerede feberfrugter
Fremgangsmåde
Citronerne vaskes og skæres i tynde skiver. Kyllingestykkerne lægges i et ovnfast fad og pensles med olie. Derefter den gnides ind i tørret timian, hvidløg, salt og peber. Fordel citronskiverne oven på kyllingen. Den brunes i en 200° varm ovn i 15 min. Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre 180° i ca. 50 min.
Rør en jævning af 2 dl mælk og melet. Bring resten af mælken i kog, mens du rører i dem og hæld jævningen i. Rør kraftigt i saucen, til den begynder at være tyk, dæmp varmen og lad den koge i 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm saucen igennem.
Søgeord: kylling, citron, timian, hvidløg, grøntsagsbouillonterning, persille, båndpasta, parmesan
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
kylling, citron, timian, hvidløg, grøntsagsbouillonterning, persille, båndpasta, parmesan
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
kylling, citron, timian, hvidløg, grøntsagsbouillonterning, persille, båndpasta, parmesan
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/citronkylling
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/citronkylling