Logo
www.mad-og-drikke.dk

Citronkylling

(1) 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Kylling "fersk, skåret i stykker"
fersk, skåret i stykker
2
stk
Citroner
Timian
2
fed
Hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
Citronsauce
4
dl
Mælk
2
spsk
Hvedemel
Salt
Peber
0,5
fed
Hvidløg "presset"
presset
2
spsk
Persille "hakket"
hakket
4
spsk
Citronsaft
1
stk
Citron "reven skal heraf"
reven skal heraf
1
stk
Grøntsagsbouillonterning

Her bruges citronerne med skal, i skallen sidder de olier, som giver den dybeste og mest intense citronsmag.

Tilbehør: frisk grøn båndpasta, parmesan og hvidløgsmarinerede feberfrugter

Fremgangsmåde

Citronerne vaskes og skæres i tynde skiver. Kyllingestykkerne lægges i et ovnfast fad og pensles med olie. Derefter den gnides ind i tørret timian, hvidløg, salt og peber. Fordel citronskiverne oven på kyllingen. Den brunes i en 200° varm ovn i 15 min. Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre 180° i ca. 50 min. 

Rør en jævning af 2 dl mælk og melet. Bring resten af mælken i kog, mens du rører i dem og hæld jævningen i. Rør kraftigt i saucen, til den begynder at være tyk, dæmp varmen og lad den koge i 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm saucen igennem.



Søgeord: kylling, citron, timian, hvidløg, grøntsagsbouillonterning, persille, båndpasta, parmesan
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
kylling, citron, timian, hvidløg, grøntsagsbouillonterning, persille, båndpasta, parmesan
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her