Chokoladetærte med guldstøv

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Mørdej:
Bland mel, flormelis og salt i en køkkenmaskine. Skær smørret ud i små stykker, og tilsæt det sammen med vandet. Rør, indtil smørret er godt fordelt, og blandingen tager form af små krummer. Tilsæt æggeblomme, og rør, indtil dejen samler sig. Vend den ud på køkkenbordet, og saml den uden at ælte for meget.
Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i 2 timer.
Smør en tærteform, der måler 24 cm i diameter, med lidt smør, og drys med mel. Bank det overskydende mel ud. Rul tærtedejen ud, og læg den forsigtigt i formen. Prik bunden med en gaffel, og stil formen i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180º. Bag tærtedejen i 15-20 minutter, eller indtil kanterne er flot gyldne. Lad tærten køle fuldstændig af.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen groft, og hæld det i en skål. Opvarm fløden i en gryde, indtil den næsten koger. Hæld fløden over den hakkede chokolade, og lad det stå i 1 minut.
Rør forsigtigt rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt smørret, og rør, til det er smeltet og blandet godt sammen med chokoladen.
Hæld chokoladen ud over tærtebunden, og stil tærten i køleskabet, indtil chokoladen er stivnet – det tager ca. 30 minutter.
Drys tærten med kakaopulver og guldstøv inden servering.
Søgeord: chokoladetærte, ganache, kage med guldstøv
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage
Opskriftstype:
Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Fest , Gæstemad
Søgeord:
chokoladetærte, ganache, kage med guldstøv
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/chokoladetaerte-med-guldstoev