Logo
www.mad-og-drikke.dk

Chokoladetærte med guldstøv

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 8 Personer

Chokoladetærte med guldstøv - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Mørdej:
200
g
Hvedemel
60
g
Flormelis / florsukker
1
nip
Salt
120
g
Smør "koldt"
koldt
1
spsk
Vand "koldt"
koldt
1
stk
Æggeblomme
Smør og mel "til formen"
til formen
Ganache:
250
g
Mørk chokolade "70 %"
70 %
3
dl
Piskefløde
20
g
Smør
Kakaopulver "til pynt"
til pynt
Guldstøv "til pynt"
til pynt

Fremgangsmåde

Mørdej:
Bland mel, flormelis og salt i en køkkenmaskine. Skær smørret ud i små stykker, og tilsæt det sammen med vandet. Rør, indtil smørret er godt fordelt, og blandingen tager form af små krummer. Tilsæt æggeblomme, og rør, indtil dejen samler sig. Vend den ud på køkkenbordet, og saml den uden at ælte for meget.

 

Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i 2 timer.

 

Smør en tærteform, der måler 24 cm i diameter, med lidt smør, og drys med mel. Bank det overskydende mel ud. Rul tærtedejen ud, og læg den forsigtigt i formen. Prik bunden med en gaffel, og stil formen i køleskabet i 30 minutter.

 

Tænd ovnen på 180º. Bag tærtedejen i 15-20 minutter, eller indtil kanterne er flot gyldne. Lad tærten køle fuldstændig af.

 

Chokoladeganache:
Hak chokoladen groft, og hæld det i en skål. Opvarm fløden i en gryde, indtil den næsten koger. Hæld fløden over den hakkede chokolade, og lad det stå i 1 minut.

 

Rør forsigtigt rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt smørret, og rør, til det er smeltet og blandet godt sammen med chokoladen.

 

Hæld chokoladen ud over tærtebunden, og stil tærten i køleskabet, indtil chokoladen er stivnet – det tager ca. 30 minutter.

 

Drys tærten med kakaopulver og guldstøv inden servering.



Søgeord: chokoladetærte, ganache, kage med guldstøv
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Kage

Opskriftstype:
Finere madlavning

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Fest , Gæstemad

Søgeord:
chokoladetærte, ganache, kage med guldstøv

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her