Chokoladekage med syltede valnødder og orangestrimler
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 10 Personer

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Chokoladekage
150
g
Chokolade "mørk"
150
g
Sukker / melis / stødt melis
150
g
Smør "usaltet"
4
stk
Æg "blommer og hvider for sig"
Smør "til formen"
Sukker / melis / stødt melis "til formen"
Syltede valnødder
300
g
Sukker / melis / stødt melis
3
dl
Appelsinsaft
1
stang
Vanille / vanilje
1
stk
Stjerneanis
1
hel
Kanel
4 - 5
dl
Valnødder
Syltede orangestrimler
200
g
Sukker / melis / stødt melis
2,5
dl
Vand
2,5
dl
Appelsinsaft
1
stang
Vanille / vanilje
4 - 5
stk
Appelsiner "skallen i tynde strimler"
Fremgangsmåde
En springform smøres med smør og drysses med sukker på siderne. Smelt chokolade, smør og sukker i en skål over vandbad. Pas på, at massen ikke bliver for varm. Tag chokolade cremen af varmen, og lad den køle lidt af, inden æggeblommerne piskes i. Varm igen over vandbad under konstant piskning, til cremen har en tyk konsistens.
Tag chokoladen af varmen, rør den glat og køl den lidt af. Pisk æggehviderne stive. De piskede hvider vendes forsigtigt i massen lidt ad gangen. Fyld 2/3 af dejen i springformen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170º i 40-45 min. Opbevar resten af dejen i stue-temperatur imens. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
Fyld den sidste dej ovenpå. Dæk til, og sæt kagen i køleskabet i et par timer.
Sukkeret varmes ved svag varme i en gryde, til det er brun karamel. Appelsinsaft og krydderier tilsættes. Koges sammen til det har en sirupsagtig konsistens (bemærk, at når massen bliver kold, er den tykkere).
Valnødderne vendes i og varmes med et øjeblik. Hældes på et glas.
Kan med fordel laves 1-2 uger i forvejen.
Appelsinsaft, vand, sukker og vanille koges sammen, orange strimler koger med, til det begynder at karamellisere let, det varer ca. 1 time. Køles af. Kan opbevares flere uger på glas i køleskabet.
Tag chokoladen af varmen, rør den glat og køl den lidt af. Pisk æggehviderne stive. De piskede hvider vendes forsigtigt i massen lidt ad gangen. Fyld 2/3 af dejen i springformen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170º i 40-45 min. Opbevar resten af dejen i stue-temperatur imens. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
Fyld den sidste dej ovenpå. Dæk til, og sæt kagen i køleskabet i et par timer.
Sukkeret varmes ved svag varme i en gryde, til det er brun karamel. Appelsinsaft og krydderier tilsættes. Koges sammen til det har en sirupsagtig konsistens (bemærk, at når massen bliver kold, er den tykkere).
Valnødderne vendes i og varmes med et øjeblik. Hældes på et glas.
Kan med fordel laves 1-2 uger i forvejen.
Appelsinsaft, vand, sukker og vanille koges sammen, orange strimler koger med, til det begynder at karamellisere let, det varer ca. 1 time. Køles af. Kan opbevares flere uger på glas i køleskabet.
Søgeord: chokoladekage, valnødder, orangestrimler, juleospkrifter, kage
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
chokoladekage, valnødder, orangestrimler, juleospkrifter, kage
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
chokoladekage, valnødder, orangestrimler, juleospkrifter, kage
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/chokoladekage-med-syltede-valnoedder-og-orangestrimler
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/chokoladekage-med-syltede-valnoedder-og-orangestrimler