Chateaubriand og bagte hvidløg
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
250
g
Hvidløg "hele"
10
g
Smør
0,25
tsk
Sukker / melis / stødt melis
0,25
tsk
Salt "groft"
10
g
Smør
1
stk
Chateaubriand "én stor bøf af oksemørbrad. ca. 400 g"
1
dl
Vand
0,75
tsk
Groft salt
Peber "friskkværnet"
Sauce
1,5
tsk
Madagaskarpeberkorn "grønne peberkorn i lage"
2
dl
Vand
150
g
Flødeost
Pynt: hakkede madagaskarpeberkorn
Fremgangsmåde
Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på hver og drys med sukker og salt. Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.)
Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min., med et stegetermometer, kødets centrumtemperatur. Den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.
Madagaskarpebersauce
Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.
Ved serveringen
Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet.
Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til. Mål efter ca. 10 min., med et stegetermometer, kødets centrumtemperatur. Den skal være ca. 55°. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.
Madagaskarpebersauce
Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.
Ved serveringen
Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet.
Søgeord: chateaubriand, bagte, hvidløg, oksemørbrad, flødeost, madagaskarpeberkorn
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Søgeord:
chateaubriand, bagte, hvidløg, oksemørbrad, flødeost, madagaskarpeberkorn
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Søgeord:
chateaubriand, bagte, hvidløg, oksemørbrad, flødeost, madagaskarpeberkorn
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/chateaubriand-og-bagte-hvidloeg
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/chateaubriand-og-bagte-hvidloeg