Logo
www.mad-og-drikke.dk

Bryggerens okseculotte

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Bryggerens okseculotte - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Okseculotte "på ca. 800 g"
på ca. 800 g
Marinade
2
dl
Lagerøl "resten til kokken"
resten til kokken
1
stk
Gulerod / Gulerødder "i skiver"
i skiver
1
stk
Løg "skivet"
skivet
1
fed
Hvidløg "skivet"
skivet
2
spsk
Soya / soja / soyasauce "japansk"
japansk

Fremgangsmåde
Læg stegen i et lille halvdybt fad. Bland marinaden og hæld den ved stegen, så det lige når op til fedtkanten.
Lad den trække køligt 3-4 timer. Dup stegen tør med køkkenrulle og læg den på en godt varm pande med fedtbræmmen nedad. Dæmp varmen lidt og lad fedtsiden blive smukt gylden.

Vend stegen og brun den hurtigt på den anden side. Krydr begge sider med salt og groftkværnet peber. Læg stegen i en lille bradepande eller et ovnfast fad og hæld marinaden ved.

Sæt den i ovnen ved 160 grader, 35-40 min., hvilket giver en dyb rosa steg, som ikke er blodig i midten. Pak stegen i alufolie og lad den hvile mindst 10 min.

Si skyen over i en gryde og vurder styrken, den skal højst sandsynligt spædes med lidt vand. Varm den godt igennem, jævn evt. med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.

Skalotteløg dampet møre i hvidvin kan serveres både til okse- og kalvekød, f.eks. culotte eller bøffer. Når løgene forkoges, er de nemmere at pille.


Søgeord: okseculotte, lagerøl, gulerod, løg, hvidløg, japansk, soyasauce, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Fest

Søgeord:
okseculotte, lagerøl, gulerod, løg, hvidløg, japansk, soyasauce, madopskrifter

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her