Bryggerens okseculotte
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Okseculotte "på ca. 800 g"
Marinade
2
dl
Lagerøl "resten til kokken"
1
stk
Gulerod / Gulerødder "i skiver"
1
stk
Løg "skivet"
1
fed
Hvidløg "skivet"
2
spsk
Soya / soja / soyasauce "japansk"
Fremgangsmåde
Læg stegen i et lille halvdybt fad. Bland marinaden og hæld den ved stegen, så det lige når op til fedtkanten.
Lad den trække køligt 3-4 timer. Dup stegen tør med køkkenrulle og læg den på en godt varm pande med fedtbræmmen nedad. Dæmp varmen lidt og lad fedtsiden blive smukt gylden.
Vend stegen og brun den hurtigt på den anden side. Krydr begge sider med salt og groftkværnet peber. Læg stegen i en lille bradepande eller et ovnfast fad og hæld marinaden ved.
Sæt den i ovnen ved 160 grader, 35-40 min., hvilket giver en dyb rosa steg, som ikke er blodig i midten. Pak stegen i alufolie og lad den hvile mindst 10 min.
Si skyen over i en gryde og vurder styrken, den skal højst sandsynligt spædes med lidt vand. Varm den godt igennem, jævn evt. med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.
Skalotteløg dampet møre i hvidvin kan serveres både til okse- og kalvekød, f.eks. culotte eller bøffer. Når løgene forkoges, er de nemmere at pille.
Lad den trække køligt 3-4 timer. Dup stegen tør med køkkenrulle og læg den på en godt varm pande med fedtbræmmen nedad. Dæmp varmen lidt og lad fedtsiden blive smukt gylden.
Vend stegen og brun den hurtigt på den anden side. Krydr begge sider med salt og groftkværnet peber. Læg stegen i en lille bradepande eller et ovnfast fad og hæld marinaden ved.
Sæt den i ovnen ved 160 grader, 35-40 min., hvilket giver en dyb rosa steg, som ikke er blodig i midten. Pak stegen i alufolie og lad den hvile mindst 10 min.
Si skyen over i en gryde og vurder styrken, den skal højst sandsynligt spædes med lidt vand. Varm den godt igennem, jævn evt. med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.
Skalotteløg dampet møre i hvidvin kan serveres både til okse- og kalvekød, f.eks. culotte eller bøffer. Når løgene forkoges, er de nemmere at pille.
Søgeord: okseculotte, lagerøl, gulerod, løg, hvidløg, japansk, soyasauce, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Fest
Søgeord:
okseculotte, lagerøl, gulerod, løg, hvidløg, japansk, soyasauce, madopskrifter
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Fest
Søgeord:
okseculotte, lagerøl, gulerod, løg, hvidløg, japansk, soyasauce, madopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bryggerens-okseculotte
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bryggerens-okseculotte