Brunede kartofler
Kog og pil de små kartofler dagen før, og sæt dem på køl. De skal nemlig være helt afkølet, inden de bliver brunet, og samtidig giver det dig lidt luft på selve dagen.
Kog kartoflerne i ca. 10 minutter i godt saltet vand. Lad kartoflerne afkøle, og pil dem. Forbered dem gerne dagen forinden, og sæt dem i køleskabet.
Smelt sukkeret på en stor pande, til det bliver gyldent og karmeliserer. Rør ikke i sukkeret. Det tager ca. et par minutter. Skru ned til middelvarme, tilsæt smør, og lad det smelte i sukkermassen. Sving panden rundt, så smør og sukker flyder sammen. Rør endelig ikke i blandingen. Tilsæt de kolde kartofler, og lad dem ligge på panden i 1 minut. Sving forsigtigt panden rundt, så sukkermassen fordeler sig om kartoflerne. Lad kartoflerne brune på panden i 8-10 minutter, og sving forsigtigt panden rundt undervejs.
Drys med salt og servér de brunede kartofler til julemaden.
Søgeord: brunede kartofler, brune kartofler, jule kartofler, karmeliserede kartofler, karamel kartofler
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Tilbehør
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
brunede kartofler, brune kartofler, jule kartofler, karmeliserede kartofler, karamel kartofler
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/brunede-kartofler