Brune sirupskager
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 						
											
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
									Ingredienser
									0,5
												dl
											Sirup  
											75
												g
											Brun/mørk farin / puddersukker  
											75
												g
											Margarine  
											1
												tsk
											Potaske  "udrørt i 1 spsk. koldt vand"
											0,25
												tsk
											Hjortetaksalt  
											25
												g
											Mandler  "smuttede, fint hakkede"
											25
												g
											Orangeskal  "finthakket"
											25
												g
											Sukat  "finthakket, kan udelades"
											125 - 150
												g
											Mel  
											1
												spsk
											Kanel  "stødt"
											0,5
												tsk
											Stødt nellike  
											0,5
												tsk
											Pomerans  
											1
												knivspids
											Allehånde  "stødt"
											
	60-70 stk. julesmåkager
						Fremgangsmåde
								  Opvarm sirup, sukker og margarine under omrøring, til margarinen er smeltet. Tilsæt potaske, hjortetaksalt, mandler og orangeskal, og bland det godt sammen med den varme masse. Afkøl massen til den er håndvarm. Sigt mel og krydderier sammen og rør det i massen lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem.
 
Rul dejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse på et meget melet bord og stik den ud i runde kager. Sæt på smurte plader eller bagepapir. Bag ved ca. 165° i ca. 15 min. Afkøl påbagerist.
 
Tips
Dejen vinder i smag, hvis den hviler nogle dage. Behandl den således: Rul dejen i tykke pølser og pak dem ind i folie. Opbevar dem køligt 2-5 dage. Skær pølseme i tynde skiver.
										Rul dejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse på et meget melet bord og stik den ud i runde kager. Sæt på smurte plader eller bagepapir. Bag ved ca. 165° i ca. 15 min. Afkøl påbagerist.
Tips
Dejen vinder i smag, hvis den hviler nogle dage. Behandl den således: Rul dejen i tykke pølser og pak dem ind i folie. Opbevar dem køligt 2-5 dage. Skær pølseme i tynde skiver.
Søgeord: sirupskager, julesmåkager, kager, sirup, farin, potaske, hjortetaksalt, orangeskal, kanel, nelliker, pommerans, allehånde, sukat
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Kage
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
sirupskager, julesmåkager, kager, sirup, farin, potaske, hjortetaksalt, orangeskal, kanel, nelliker, pommerans, allehånde, sukat
								Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
sirupskager, julesmåkager, kager, sirup, farin, potaske, hjortetaksalt, orangeskal, kanel, nelliker, pommerans, allehånde, sukat
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/brune-sirupskager
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/brune-sirupskager

