Logo
www.mad-og-drikke.dk

Braiseret okseskank med rodfrugter

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
4
skiver
Okseskank "tykke"
tykke
Hvedemel "lidt"
lidt
60
g
Smør
1
spsk
Tomatpure
1
fed
Hvidløg
1
stk
Løg
2
dl
Hvidvin
0,5
l
Kalvefond
2
stk
Laurbærblade
1
kvist
Timian
2
stk
Gulerod / Gulerødder
2
stk
Jordskokker
4
stk
Forårsløg / springløg
1
bundt
Persille "lille"
lille
1
stk
Citronskal
2
fed
Hvidløg

Fremgangsmåde
Før stegningen snittes kødet et par steder i kanten, så det ikke strammer under stegningen, og drys med peber, evt. også salt. Brun kødet i smeltet smør og tilsæt derefter most hvidløg og hakket løg samt tomatpure.

Kom nu hvidvin på sammen med kalvefond, laurbærblade og timian. Hæld vand på, så det dækker, og kom et låg over gryden. Kog nu skankerne møre, (40 minutter), fjern så låget og kom rodfrugterne i, skåret i grove tern. Indkog saucen kraftigt og krydder med salt og peber. Rund af med en klump koldt smør.
 

Drys;
Hak persillen fint og rør sammen med citronskal og fint revet hvidløg.

Server nu retten med mos ved siden af, og fint skåret springløg på toppen samt drys.


Søgeord: oksekød, braiseret, rodfrugter, okseskank, kalvefond, hvidvin, opskrift, hovedret
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Søgeord:
oksekød, braiseret, rodfrugter, okseskank, kalvefond, hvidvin, opskrift, hovedret
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/braiseret-okseskank-med-rodfrugter

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her