Braiseret kalvebov med rodfrugter
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
750
g
Kalvebov "uden ben eller ca. 900 g med ben"
10
g
Smør "eller margarine"
1
spsk
Olie
1
tsk
Salt
Peber "lidt"
4
dl
Vand
2
kviste
Timian "eller 1 tsk. tørret"
2
kviste
Persille
2
stk
Laurbærblade
300
g
Løg
250
g
Persillerod / persillerødder
150
g
Rødbede
2 - 3
tsk
Majsstivelse
Fremgangsmåde
Brun kødet let i smør eller margarine og olie i en stor stegegryde. Drys salt og peber på.
Hæld vandet ved, og læg krydderurter i gryden. Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme, til det er mørt, ca. 1 1/2 time.
Pil løgene, og skræl rodfrugterne. Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.
Læg alle grøntsagerne ned til kødet i gryden, og kog dem møre i skyen under låg, ca. 15 min. Tilsæt mere vand, hvis retten ser lidt tør ud.
Hæld skyen fra, og si den. Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand, og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver , og læg det på et fad sammen med grøntsagerne. Servér sovsen ved siden af.
Hæld vandet ved, og læg krydderurter i gryden. Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme, til det er mørt, ca. 1 1/2 time.
Pil løgene, og skræl rodfrugterne. Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.
Læg alle grøntsagerne ned til kødet i gryden, og kog dem møre i skyen under låg, ca. 15 min. Tilsæt mere vand, hvis retten ser lidt tør ud.
Hæld skyen fra, og si den. Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand, og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver , og læg det på et fad sammen med grøntsagerne. Servér sovsen ved siden af.
Søgeord: braiseret, kalvebov, rodfrugter, persille, laurbærblade, persillerødder, rødbeder, hovedretter, opskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Søgeord:
braiseret, kalvebov, rodfrugter, persille, laurbærblade, persillerødder, rødbeder, hovedretter, opskrifter
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Søgeord:
braiseret, kalvebov, rodfrugter, persille, laurbærblade, persillerødder, rødbeder, hovedretter, opskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/braiseret-kalvebov-med-rodfrugter
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/braiseret-kalvebov-med-rodfrugter