Bourgognegryde
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
750
g
Oksekød i tern
1
stk
Løg "stort"
2
stk
Gulerod / Gulerødder
Olie
Mel
250
g
Champignon
5
dl
Bourgogne "rød"
Salt
Peber
Citronsaft
100
g
Stribet flæsk "magert"
1
stk
Porre
1
fed
Hvidløg
Smør
20
stk
Skalotteløg
3
dl
Bouillon
1
stk
Krydderbuket
Sukker / melis / stødt melis
Persille
Fremgangsmåde
Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden.
Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160 grader i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning.
Brun skalotteløgene i 1 tsk. smør og 1 tsk. sukker. Hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.
Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.
Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.
Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160 grader i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning.
Brun skalotteløgene i 1 tsk. smør og 1 tsk. sukker. Hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.
Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.
Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.
Søgeord: bourgognegryde, oksekød, bourgogne, stribet, flæsk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Søgeord:
bourgognegryde, oksekød, bourgogne, stribet, flæsk
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Søgeord:
bourgognegryde, oksekød, bourgogne, stribet, flæsk
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bourgognegryde
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bourgognegryde