Logo
www.mad-og-drikke.dk

Bourgognegryde

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
750
g
Oksekød i tern
1
stk
Løg "stort"
stort
2
stk
Gulerod / Gulerødder
Olie
Mel
250
g
Champignon
5
dl
Bourgogne "rød"
rød
Salt
Peber
Citronsaft
100
g
Stribet flæsk "magert"
magert
1
stk
Porre
1
fed
Hvidløg
Smør
20
stk
Skalotteløg
3
dl
Bouillon
1
stk
Krydderbuket
Sukker / melis / stødt melis
Persille

Fremgangsmåde
Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg, porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden.

Fordel grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved. Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg på. Sættes i ovnen ved 160 grader i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og jævn den en anelse med meljævning.

Brun skalotteløgene i 1 tsk. smør og 1 tsk. sukker. Hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1 citron.

Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og champignon kommes i, og sovsen smages til.

Drys med hakket persille og server med råstegte kartofler eller flutes.


Søgeord: bourgognegryde, oksekød, bourgogne, stribet, flæsk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Søgeord:
bourgognegryde, oksekød, bourgogne, stribet, flæsk
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her