Boef daube og kartoffelmos med rodfrugter
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
Kødret
1
kg
Okseklump "eller andet oksekød"
2 - 5
spsk
Hvedemel
2
spsk
Smør
2
spsk
Olie
150
g
Bacon
Salt
Peber
3
stk
Gulerod / Gulerødder
2
stk
Persillerod / persillerødder
250
g
Skalotteløg "eller almindelige løg, som så skæres i både"
1
stk
Laurbærblad
5
stk
Enebær
1
kvist
Timian "eller 1/2 tsk tørret timian"
1
kvist
Rosmarin "eller 1/2 tsk tørret rosmarin"
Kaffefilter
Bomuldssnor
0,5
l
Rødvin " eller mere til det næsten dækker indholdet i fadet"
1
glas
Sorte oliven "lille"
1
glas
Grønne oliven "lille, ca. 150 g sorte & grønne oliven i alt"
1
bundt
Persille
Kartoffelmos med rodfrugter
1
kg
Kartoffel / kartofler
1
stk
Gulerod / Gulerødder
200
g
Selleri
200
g
Pastinak "eller persillerod"
3
fed
Hvidløg "kan udelades, hvis man ikke kan lide hvidløg"
2
spsk
Smør
Mælk "lidt"
Salt
Peber "helst hvid peber, da det ikke ses i mosen"
En dejlig vinterret, inspireret af Kødbranchens fællesråd. Retten kan også laves i gryde. Retten stammer fra grænselandet mellem Frankrig og Italien. Derfor er der to muligheder for tilbehør til denne ret - kartoffelmos eller båndpasta med spinat
Fremgangsmåde
Mos
Start med kogning 1/2 time før kødretten er færdig. Skræl og skær grøntsager og kartofler i grove stykke, pil hvidløgsfed og kom det hele i en gryde dækket med vand (tilsæt ikke salt) og kog grøntsagerne 25 minutter.
Hæld vandet fra. Tilsæt 1 tsk salt og lidt peber, 2 spsk smør og mos grøntsagerne med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.Tilsæt lidt mælk til mosen har den rette konsistens for mos og server hele retten med det samme.
Båndpasta
500 g frisk eller tørret bånd-spinatpasta (båndpasta hedder tagliatelle) koges efter anvisning på pakken.
Boef Daube Varm ovnen op til 150 grader. Skær selv kødet ud eller få slagteren til at skære kødet ud i 5 x 5 x 3 cm. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og brun dem i smør og olie i en gryde. Skær bacon i tern og steg dem i lidt olie, kasser fedtstoffet.
Pil skalotteløg, skær gulerødder og persillerødder i runde skiver på 1/2 cm tykkelse. Kom dem i et ildfast fad sammen med det brunede kød og bacon. Kom krydderierne i et kaffefilter, luk det sammen med en bomuldssnpr og tilsæt det sammen med rødvinen.
Dæk fadet til med sølvpapir og sæt det i ovnen til kødet er mørt - spørg hos slagteren, hvor længe kødet skal have (ca. 1 1/2 -2 timer - ellers er kødet for godt eller for dyrt). Tilsæt retten oliven og smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille lige inden servering.
Søgeord: boef, daube, kartoffelmos, rodfrugter, kødret, okseklump, oksekød, højreb
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Søgeord:
boef, daube, kartoffelmos, rodfrugter, kødret, okseklump, oksekød, højreb
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Søgeord:
boef, daube, kartoffelmos, rodfrugter, kødret, okseklump, oksekød, højreb
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/boef-daube-og-kartoffelmos-med-rodfrugter
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/boef-daube-og-kartoffelmos-med-rodfrugter