Boef daube og kartoffelmos med rodfrugter
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 						
											
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
									Ingredienser
									
													Kødret												
											1
												kg
											Okseklump  "eller andet oksekød"
											2 - 5
												spsk
											Hvedemel  
											2
												spsk
											Smør  
											2
												spsk
											Olie  
											150
												g
											Bacon  
											Salt  
											Peber  
											3
												stk
											Gulerod / Gulerødder  
											2
												stk
											Persillerod / persillerødder  
											250
												g
											Skalotteløg  "eller almindelige løg, som så skæres i både"
											1
												stk
											Laurbærblad  
											5
												stk
											Enebær  
											1
												kvist
											Timian  "eller 1/2 tsk tørret timian"
											1
												kvist
											Rosmarin  "eller 1/2 tsk tørret rosmarin"
											Kaffefilter  
											Bomuldssnor  
											0,5
												l
											Rødvin  " eller mere til det næsten dækker indholdet i fadet"
											1
												glas
											Sorte oliven  "lille"
											1
												glas
											Grønne oliven  "lille, ca. 150 g sorte & grønne oliven i alt"
											1
												bundt
											Persille  
											
													Kartoffelmos med rodfrugter												
											1
												kg
											Kartoffel / kartofler  
											1
												stk
											Gulerod / Gulerødder  
											200
												g
											Selleri  
											200
												g
											Pastinak  "eller persillerod"
											3
												fed
											Hvidløg  "kan udelades, hvis man ikke kan lide hvidløg"
											2
												spsk
											Smør  
											Mælk  "lidt"
											Salt  
											Peber  "helst hvid peber, da det ikke ses i mosen"
											
	En dejlig vinterret, inspireret af Kødbranchens fællesråd. Retten kan også laves i gryde. Retten stammer fra grænselandet mellem Frankrig og Italien. Derfor er der to muligheder for tilbehør til denne ret - kartoffelmos eller båndpasta med spinat
						Fremgangsmåde
								Mos
Start med kogning 1/2 time før kødretten er færdig. Skræl og skær grøntsager og kartofler i grove stykke, pil hvidløgsfed og kom det hele i en gryde dækket med vand (tilsæt ikke salt) og kog grøntsagerne 25 minutter.
Hæld vandet fra. Tilsæt 1 tsk salt og lidt peber, 2 spsk smør og mos grøntsagerne med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.Tilsæt lidt mælk til mosen har den rette konsistens for mos og server hele retten med det samme.
Båndpasta
500 g frisk eller tørret bånd-spinatpasta (båndpasta hedder tagliatelle) koges efter anvisning på pakken.
Boef Daube Varm ovnen op til 150 grader. Skær selv kødet ud eller få slagteren til at skære kødet ud i 5 x 5 x 3 cm. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og brun dem i smør og olie i en gryde. Skær bacon i tern og steg dem i lidt olie, kasser fedtstoffet.
Pil skalotteløg, skær gulerødder og persillerødder i runde skiver på 1/2 cm tykkelse. Kom dem i et ildfast fad sammen med det brunede kød og bacon. Kom krydderierne i et kaffefilter, luk det sammen med en bomuldssnpr og tilsæt det sammen med rødvinen.
Dæk fadet til med sølvpapir og sæt det i ovnen til kødet er mørt - spørg hos slagteren, hvor længe kødet skal have (ca. 1 1/2 -2 timer - ellers er kødet for godt eller for dyrt). Tilsæt retten oliven og smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille lige inden servering.
Søgeord: boef, daube, kartoffelmos, rodfrugter, kødret, okseklump, oksekød, højreb
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Søgeord:
boef, daube, kartoffelmos, rodfrugter, kødret, okseklump, oksekød, højreb
								Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Søgeord:
boef, daube, kartoffelmos, rodfrugter, kødret, okseklump, oksekød, højreb
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/boef-daube-og-kartoffelmos-med-rodfrugter
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/boef-daube-og-kartoffelmos-med-rodfrugter

