Birkesroulade
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
25
g
Gær
1
dl
Mælk "lun"
1
tsk
Salt
1
dl
Sukker / melis / stødt melis
3
stk
Æg
1
stk
Vanillestang / vaniljestænger (vaniljestang) "eller 25 g vanillesukker"
0,5
stk
Citronskal
500
g
Mel
60
g
Margarine "blød"
150
g
Birkes
60
g
Mandler
3
spsk
Honning
1,5
spsk
Flormelis / florsukker
Pensling: sammen pisket æg
Fremgangsmåde
Udrør gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker, æg, vanille og citronskal. Tilsæt 1/3 af melet og rør den bløde margarine i. Tilsæt mere mel og ælt dejen godt igennem. Dejen tilsættes mel, til den netop slipper hænderne og er glat og blank.
Dæk dejen til med en omvendt skål og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse ca. 30-45 min. Slå dejen ned og lad den hæve lunt til dobbelt, størrelse igen ca. 20-30 min. Hæld vand over birkesene, til det dækker, og lad dem udbløde i ca. 45-60 min. Si vandet fra gennem et kaffefilter og pres al vandet ud.
Knus birkesene i en blender eller i en morter og kom dem i en skål. Tilsæt mandel mel, honning og sukker og rør det til en blød cremet masse.
Rul dejen ud i en aflang plade ca. 1 cm tyk. Smør fyldet jævnt ud over dej pladen. Rul den sammen som en roulade. Sæt den på plade med bagepapir, dæk den til med bradepanden og efter hæv den lunt ca. 30 min.
Pensl med æg. Bag roulade kagen ved ca. 200º i ca. 30 min., til den er gennembagt.
Dæk dejen til med en omvendt skål og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse ca. 30-45 min. Slå dejen ned og lad den hæve lunt til dobbelt, størrelse igen ca. 20-30 min. Hæld vand over birkesene, til det dækker, og lad dem udbløde i ca. 45-60 min. Si vandet fra gennem et kaffefilter og pres al vandet ud.
Knus birkesene i en blender eller i en morter og kom dem i en skål. Tilsæt mandel mel, honning og sukker og rør det til en blød cremet masse.
Rul dejen ud i en aflang plade ca. 1 cm tyk. Smør fyldet jævnt ud over dej pladen. Rul den sammen som en roulade. Sæt den på plade med bagepapir, dæk den til med bradepanden og efter hæv den lunt ca. 30 min.
Pensl med æg. Bag roulade kagen ved ca. 200º i ca. 30 min., til den er gennembagt.
Søgeord: roulade, kage, juleopskrifter, mad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Finere madlavning
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
roulade, kage, juleopskrifter, mad
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Finere madlavning
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
roulade, kage, juleopskrifter, mad
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/birkesroulade
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/birkesroulade