Logo
www.mad-og-drikke.dk

Banan-kanelkage

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
15
g
Gær
1,5
dl
Mælk "lunet"
lunet
0,5
dl
Vand
0,5
stk
Æg
1
tsk
Olivenolie
200
g
Hvedemel
100
g
Speltmel "groft"
groft
0,5
tsk
Salt
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
Fyld
25
g
Smør
2
stk
Bananer
100
g
Abrikoser "tørrede, hakkede"
tørrede, hakkede
1
spsk
Kanel
50
g
Brun/mørk farin / puddersukker "eller muscovadosukker"
eller muscovadosukker
1
stk
Appelsin "skallen heraf"
skallen heraf
2
spsk
Flydende honning

Fremgangsmåde
Opløs gæren i den lune mælk. Kom vand, æg, olie, salt, sukker og speltmel i dejen og hæld så hvedemelet i, mens du ælter til en glat dej (ca. 10 min.). Lad den hæve i 1 time tildækket.

Slå ned og rul ud til et rektangel på 25 x 30 cm. Pensl med smeltet smør. Kom tynde skiver banan i en skål med hakkede abrikoser, sukker, kanel og appelsinskal. Hæld det over dejen og rul til en roulade. Skær i 9 tykke skiver og sæt dem i en smurt kvadratisk (20 x 20) form.

Lad dem efterhæve 30 min. og bag dem ved 200 grader i 20 min. Under bagningen pensles hvert 5 min. med honningen. Serveres lun.


Søgeord: banankage, kanelkage, speltmel, abrikoser, flydende, honning, farin, muscovadosukker
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
banankage, kanelkage, speltmel, abrikoser, flydende, honning, farin, muscovadosukker
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her