Bagte blommer med sabayonne
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
0,5
kg
Blommer
1,5
dl
Rødvin
1
stk
Laurbærblad
2
cm
Kanelstang / kanelstænger "hel"
1
stk
Stjerneanis
Kardemomme "lidt stødt"
100
g
Honning "eller rørukker"
Sabayonne
2
dl
Hvidvin
1
dl
Rørsukker
4
stk
Æggeblommer
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 165°.
Del blommerne og tag stenene ud og læg dem med snitfladen nedad i et ildfast fad, som passer til mængden af blommer.
Varm rødvin, sukker/honning og krydderier op til kogepunktet i en lille gryde, hæld det over blommerne og sæt dem i ovnen i en times tid til de er helt gennembagte.
Kom hvidvin, sukker og æggeblommer i en pæn stor gryde og pisk over høj varme til det begynder at skumme og tykne. Umiddelbart før den har nået kogepunktet, er den færdig. Det mærkes på konsistensen og ses i kanten af gryden, hvor den så småt begynder at koge.
Tag cremen fra varmen og pisk forsat et par minutter. Hæld hurtigt sabayonnen over i en skål, hvor den skal køle lidt af.
Tips
Blommerne kan sagtens spises både kolde eller lune, så de kan nemt laves et par dage før, men sabayonnen skal være frisklavet og mindst have stuetemperatur.
Sabayonnen kan gives et gevaldigt pift, hvis man har en lille smule Slivovich eller en anden blommebrændevin (ca. 1 spsk.). I stedet for vin kan man bruge saft af lime, citron eller appelsin.
Del blommerne og tag stenene ud og læg dem med snitfladen nedad i et ildfast fad, som passer til mængden af blommer.
Varm rødvin, sukker/honning og krydderier op til kogepunktet i en lille gryde, hæld det over blommerne og sæt dem i ovnen i en times tid til de er helt gennembagte.
Kom hvidvin, sukker og æggeblommer i en pæn stor gryde og pisk over høj varme til det begynder at skumme og tykne. Umiddelbart før den har nået kogepunktet, er den færdig. Det mærkes på konsistensen og ses i kanten af gryden, hvor den så småt begynder at koge.
Tag cremen fra varmen og pisk forsat et par minutter. Hæld hurtigt sabayonnen over i en skål, hvor den skal køle lidt af.
Tips
Blommerne kan sagtens spises både kolde eller lune, så de kan nemt laves et par dage før, men sabayonnen skal være frisklavet og mindst have stuetemperatur.
Sabayonnen kan gives et gevaldigt pift, hvis man har en lille smule Slivovich eller en anden blommebrændevin (ca. 1 spsk.). I stedet for vin kan man bruge saft af lime, citron eller appelsin.
Søgeord: blommer, sabayonne, hvidvin, rødvin, stjerneanisdesserter, opskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Finere madlavning
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
blommer, sabayonne, hvidvin, rødvin, stjerneanisdesserter, opskrifter
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert
Opskriftstype:
Finere madlavning
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
blommer, sabayonne, hvidvin, rødvin, stjerneanisdesserter, opskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bagte-blommer-med-sabayonne
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bagte-blommer-med-sabayonne