Æbletærte med cognacmarcipan
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
Linsedej
150
g
Mel
100
g
Margarine
50
g
Flormelis / florsukker
0,5
stk
Æg "sammenpisket"
Creme
200
g
Cognacmarcipan
75
g
Smør "blødt"
1
stk
Æg
Fyld
2 - 4
stk
Æbler "i tynde både"
Pynt
25
g
Mandelflager
Fremgangsmåde
Smuldr margarinen i melet. Bland florsukker i og saml dejen hurtigt med ægget. Sæt dejen på køl i 1 times tid.
Rul den færdige linsedej ud i en cirkel og beklæd en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Prik dejen med en gaffel og læg et stykke bagepapir over. Hold det fast med nogle tørre bønner. Forbag tærten ved 200º i ca. 8 min. Læg æblebådene taglagt rundt i formen.
Rør cognacmarcipanen med smør og æg og fordel cognaccremen over æblerne. Drys mandelflager over.
Bag ved 200º i ca. 20 min., til kagen er gylden.
Tips
Serveres lun med creme fraiche eller flødeskum. Der kan bruges pistaciemarcipan i stedet for cognacmarcipan. Æbler kan erstattes med kirsebær, ca. 2 dl, eller anden frugt.
Søgeord: æbletærte, juleopskrifter, dessert, cognacmarcipan, linser
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad
Søgeord:
æbletærte, juleopskrifter, dessert, cognacmarcipan, linser
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad
Søgeord:
æbletærte, juleopskrifter, dessert, cognacmarcipan, linser
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aebletaerte-med-cognacmarcipan
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aebletaerte-med-cognacmarcipan