Adventskager
(1)
Intet billede
Antal
Ingredienser
3,75
dl
Sirup
100
g
Sukker / melis / stødt melis
50
g
Syltet pomeransskal "Finthakket"
50
g
Margarine
1
stk
Æggeblomme
0,5
dl
Fløde
400
g
Mel
2
tsk
Ingefær "Stødt"
1,25
tsk
Natron
Ca. 60 stk. Dejen laves mindst 2-3 dage før den bages.
Fremgangsmåde
Opvarm sirup, sukker og pommeransskal til kogepunktet. Afkøl det lidt. Rør margarinen i og derefter æg og fløde. Bland ingefær og natron i melet og rør det gradvist i den varme masse. Lad dejen hvile tildækket mindst et par dage. Den er ret lind.
Kom mel på dej og hænder og ælt den igennem på et melet bord. Rul den ud i 2-3 mm tykkelse. Del evt. dejen. Udstik i runde kager - ca. 8-10 cm i diameter. Sæt kagerne på plade med bagepapir med god afstand, da de hæver og flyder lidt ud. Bag ved ca. 175º i 15-20 min. Afkøl på bagerist.
Tips
Dejen kan, hvis man ikke har tid til at vente, sættes på køl 1-2 timer og bages. Spises smurt med smør. Opbevares i dåser
Kom mel på dej og hænder og ælt den igennem på et melet bord. Rul den ud i 2-3 mm tykkelse. Del evt. dejen. Udstik i runde kager - ca. 8-10 cm i diameter. Sæt kagerne på plade med bagepapir med god afstand, da de hæver og flyder lidt ud. Bag ved ca. 175º i 15-20 min. Afkøl på bagerist.
Tips
Dejen kan, hvis man ikke har tid til at vente, sættes på køl 1-2 timer og bages. Spises smurt med smør. Opbevares i dåser
Søgeord: Adventskager, julesmåkager, julekager
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/adventskager
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/adventskager