Ingen billede
Du kan undgå salmonella ved at gennemstege/koge fjerkræ og hakket kød og vælge pasteuriserede æg, når du skal bruge rå æg. Hvis du ikke ønsker pasteuriserede æg, bør du skolde æggene i kogende vand i 5-10 sekunder, inden du slår æggene ud. Som regel sidder bakterierne nemlig kun på skallen.
Salomonella er som sagt en bakterie og der findes ca. 2.2oo forskellige typer af den. Salmonella vokser kan ikke vokse i køleskabstemperatur ca. 5 grader. Men udvikler sig derimof særdeles godt ved 10-45 grader. Derfor skal man passe på under forberedningen af mad.
Der kan gå fra 12 timer og indtil flere døgn efter du har fået salmonella til du bliver syg. Symptomerne er kvalme, opkastning, hovedpine, diarré og feber. Sygdomstilstanden kan strække sig fra 3 til 5 døgn, og i sjældne tilfælde kan sygdommen være længerevarende og livstruende.
Håber er blevet lidt klogere på denne farlige bakterie som findes rundt omkring i vores madvarer.