Det er oppe i tiden at lave nyt og moderne mad, men hvad vil det egentlig sige? Moderne mad kan være mange ting, men første og fremmeste er det retter med nye og fremmmede ingredienser som gør det spændende og nytænkende at lave mad.
Moderne mad med nye ingredienser
Du kan f.eks. hente inspiration fra retter fra andre lande når du skal tilberede din moderne mad. Der findes et væld af krydderier og grøntsager som vi ikke er så vant til at spise herhjemme i Danmark. Har de danske supermarkeder ikke de ingredienser du har brug for, så har de udenlandske grønthandlere det helt sikkert. Men i de senere år er både Føtex , Kvickly og Bilka dog kommet med på vognen af spændende og nye krydderier og grøntsager som gør det muligt at lave moderne mad - og discount buttikkerne får også de mest populære hjem.
Moderne mad - hvad er det?
Det er svært at sætte ord på uden at have en sammenhæng. Det kan f.eks. være moderne at lave både streetfood og fine dining som ligger rigtig langt fra hinanden i smage, udtryk og brugsscenarier.
Ting der dog ofte går igen i moderne madlavning er (forret, hovedret og dessert):
- Enkelthed
- Design (farver, anretning mv)
- Små portioner*
* Når du laver det selv, kan du heldigvis lave portionen præcis den størrelse du vil :)
Disse trends kommer fra fine restauranter som Noma og lign., men også fra eksempelvis TV programmer som Den store bagedyst og Masterchef.
En anden ting moderne madlavning også indebærer er brug af nye spændende maskiner og kemi. Det kan være ting som thermomixere, vacumpakning/souc vide og meget mere.
Moderne mad er for alle
Moderne mad hører ikke kun den unge generation til, men man skal være villig til at prøve noget nyt og anderledes. Prøver du dig langsomt frem kan det aldrig gå galt, blot gøre din madlavning mere moderne og kreativ. Start i det små, tænk over indretning, og begynd at investerer i nogle af de spændende nye maskiner.