Logo
www.mad-og-drikke.dk

Jule traditioner

Jule traditioner

Julen byder på mange traditioner som vi år efter år holder fast i. I den artikel kigger vi på de mange spændende traditioner der findes. Vi kigger primært på de danske juletrationer.

Juletraditioner i Danmark og andre lande

I Danmark er det i modsætning til mange andre steder i verden sådan atjulemanden kommer med gaverne, og at man får gaver og fejre jul juleaften, og ikke f.eks. 1 juledag som man gør mange steder. I Danmark mener de fleste at julemanden kommer fra Grønland, men nogle mener også han kommer fra Nordpolen, ligesom de også mener mange steder. Julemanden kører traditionstro i sin kane med rensdyr foran og juleaften flyver han rundt til alle familier med gaver.

Men der er mange flere juletrationer både juleaften og hele julemåneden. F.eks. viser tv altid en julekalender i tv og der er også en for de voksne. De fleste familier ser en eller flere af disse dagligt. Du kan se vores artikel med julekalendere og årstal for disse hvis du vil vide mere om dette. Også en helt anden type kalender er en tradition, nemlig de kalendere børn åbner år efter år. Der er chokoladekelender, tyggegummikalender, kalendere fra tegnefilm, blade, klubber og meget mere. Også de voksne har en kalender, nemlig skrabekalenderen hvor de kan vinde mange penge.

Mad er også en stor tradition i julen. På selve juleaften spiser de fleste flæskesteg eller and med hvide og brune kartofler, rødkål, agurkesalat og brun sovs. Og til dessert er det ris alamande hvor man også finder en mandel. Den person der er så heldig at finde mandlen får en gave. Efter en god mad hygger de fleste med slik og hjemmelavet konfekt (som man har spist gennem hele julemåneden også), og derefter skal der danses om juletræet mens alle de kendte julesange synges. Du kan finde en artikel om julesange på denne side. Efter julesangene deles der gaver ud, og ofte er der en som henter dem under træet og deler dem ud.

 

Liste med juletraditioner

Der finder mange traditioner og herunder nævnes en del:
Adventskrans
Adventsstjerne
Engle som pynt
Gaver juleaften
Halm og krybber
At gå i kirke juleaften
Helligtrekongersdag
Julefrokoster
Julekalender
Julelege
Julebukke
Julemanden
Julesange
Julestue
Julekort og julemærker
Kravlenisser
Lucia-dag og Lucia optog
Mistelten
Nisser
Pynt (Julepynt og juletræspynt som kugler, dråber, flettede hjerter, flettede stjerner, musetrapper guilander mv)
Juletræ
Julestjerne i toppen af træet

Se også Juleartikler eller vores juleopskrifter
Muligheder

Kategorier

Beskrivelse
Jule traditioner artikel

URL
https://mad-og-drikke.dk/mad-drinks-artikel/jule-traditioner/

Søgeord
jule, traditioner, juletraditioner, atikler, julen, chokoladekalender, skrabekalender, adventskrans, julemanden, julefrokst, mistelten, nisser, juletræ, julesange, julekort

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her