Det er en tradition at man i juletiden, hygger med gløgg og æbleskiver. Det bedste er hvis det hele er hjemmelavet. Her på Mad og drikkes side kan du finde masser af juleoposkrifter på både gløgg og æbleskiver.
Hvad er gløgg
Gløgg har en lang historie bag sig, og er en varm krydret vin som man nyder bedst ved juletid. Der går rigtig mange historier på hvordan og hvornår gløgg og æbleskiver kom frem. Det siges at i gamle dage brugte man gløggen som helse drik mod en del sygdomme. Man varmede vinen op og tilsatte forskellige lægende urter og krydderier. Denne historie går helt tilbage til middelalderen.
I både Danmark og Sverige har man drukket gløgg siden det 16. århundrede. Eller det vil sige opvarmet vin. Man begyndte så at tilsætte forskellige smage bestående af, kanel, sukker, nelliker, kardemomme, ingefær, honning og selvfølgelig rødvin som hovedingrediensen. Gløgg og æbleskiver blev med årerne mere og mere kendt.
Da man kom til det 19. århundrede tog denne juletradition med gløgg og æbleskiver for alvor til. Denne skik var med til at sprede hygge og samle venner og famlie.
I både Danmark og Sverige har man drukket gløgg siden det 16. århundrede. Eller det vil sige opvarmet vin. Man begyndte så at tilsætte forskellige smage bestående af, kanel, sukker, nelliker, kardemomme, ingefær, honning og selvfølgelig rødvin som hovedingrediensen. Gløgg og æbleskiver blev med årerne mere og mere kendt.
Da man kom til det 19. århundrede tog denne juletradition med gløgg og æbleskiver for alvor til. Denne skik var med til at sprede hygge og samle venner og famlie.