Svampet chokoladekage med nescafe
Tænd for ovnen på 175°, og smør en springform.
Del æggeblommerne fra hviderne, i to skåle. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det blir lyst og luftigt, i mindst 5 min.
Nescafe opløses i kogende vand og hældes i æggesnapsen.
Bræk chokoladen i stykker, og læg det i en gryde, sammen med mælk og smør. Smelt det over vandbad, rør ofte rundt og hold godt øje med det, så vandet ikke bobler op i chokoladegryden. Chokolademassen, der ikke må være alt for varm, blandes i æggesnapsen.
Hviderne piskes stive, med helt rene og tørre piske ris. Vend dem i chokolademassen, forsigtigt med en ske. mel, kakao, vanilje og bagepulver sigtes i, og vendes forsigtigt i med skeen.
Fordel kagedejen i springformen, og bag kagen i ca 45 min. Efter de første 35 min., checkes kagen med en kødnål, for lige så snart dejen er bagt, og kagen stadig er svampet skal den tages ud. Det kan tage op til 50 min., afhængeligt af ovnen.
Køl kagen ned. tag den ud af formen, drys med flormelis og sever med flødeskum eller vanilleis.
Søgeord: svampet, chokoladekage, kage, billig, mad, opskrift, nescafe, vanille, sukker, kakao, bagepulver, chokolade, flødeskum, vanilleis
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Kategori:
Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest , Gæstemad
Søgeord:
svampet, chokoladekage, kage, billig, mad, opskrift, nescafe, vanille, sukker, kakao, bagepulver, chokolade, flødeskum, vanilleis
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/svampet-chokoladekage-med-nescafe/