Logo
www.mad-og-drikke.dk

Plankebøf

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
Hakket oksekød / oksefars
Kartoffel / kartofler "kogte"
kogte
Grøntsager (grønsager) "sauterede, årstidens"
sauterede, årstidens
Sauce "god kraftig"
god kraftig
1
stk
Planke

Fremgangsmåde
Lav en stor hakkebøf (250-350g kød) så den er ca 8-10cm i diameter og rimelig i tykkelse. Steg denne ved god varme til at den er næsten færdig (altså halv-rød indeni).

Lav kartoffelmos af kartoflerne (mos dem, og tilsæt salt/peber, smør og 1-2 rå æg - rør godt rundt).
Placer bøffen midt på planken og placer grønsagerne rundt om den.

Put kartoffelmosen i en dekoreringspose (dem man benytter til at sprøjte flødeskum el. lignende på lagkagekanten). Lav en tyk ring rundt på bøffen langs dens kant (så der nærmest laves en skål af bøffen og mosen).

Stil planken med et hele ind midt i en forvarmet ovn der er sat på grill og lad det stå til kartoffelmosen er gylden og sprød.

Put sovsen op i "skålen" som bøffen/mosen danner og server straks.

Server evt. hjemmelavede kartoffelmosfritter til (lav små stænger af kartoffelmos på en bageplade med dekorationsposen og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde).


Søgeord: plankebøf, hovedret, mad, opskrifter, oksekød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Gæstemad

Søgeord:
plankebøf, hovedret, mad, opskrifter, oksekød
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her