Logo
www.mad-og-drikke.dk

Mazarinkage med hasselnødder

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Kagebund:
125
g
Smør "+ lidt til formen"
+ lidt til formen
130
g
Hvedemel
1
tsk
Bagepulver
2
stk
Æg
125
g
Flormelis / florsukker
0,5
dl
Piskefløde
Nøddefyld:
200
g
Hasselnøddekerner
125
g
Smør
0,5
dl
Piskefløde
20
g
Hvedemel
80
g
Rørsukker
Chokoladekant:
200
g
Mørk chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°. Riv smør i en skål, tilsæt mel og bagepulver, og pisk til en smuldret masse. Pisk æg med flormelis og fløde, og rør det i smørblandingen. Hæld dejen i en smurt tærteform, og bag bunden i ovnen i 20 minutter. Tag bunden ud af ovnen. Lad kagen falde sammen, eller tryk den forsigtigt ned i formen.

 

Skru ovnen op på 225°. Rist hasselnødderne på en meget varm pande, til de brune hinder er til at smuldre af. Ryst panden jævnligt, så nødderne ikke brænder på. Afkøl, og hak nødderne groft.

 

Smelt smør, fløde, mel og rørsukker sammen i en gryde under omrøring. Tilsæt hakkede nødder. Fordel fyldet på bunden, og bag tærten i 8-10 minutter, til nøddeblandingen bobler. Afkøl tærten i formen på en bagerist.

 

Smelt chokoladen over vandbad. Tag kagen ud af formen, og pensl kanten med chokolade. Lad chokoladen tørre, og servér.



Søgeord: mazarinkage, mazarintærte, mazarin
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Kage

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Pinse , Påske

Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Påskefrokost , Sommerfest , Pinsefrokost , Gæstemad

Søgeord:
mazarinkage, mazarintærte, mazarin
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/mazarinkage-med-hasselnoedder/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her