Jordbærtærte med pistaciebund og creme
Kom alt til kagebunden i en foodprocessor, undtagen æggene. Kør, til det ligner sand. Kom derefter først det hele æg i, og kør, og derefter de to æggeblommer, og kør dejen sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30-60 min.
Forvarm ovnen til 170 grader. Rul dejen ud med en kagerulle. Beklæd en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter) med kageedejen, og prik med en gaffel i bunden. Sæt den i køleskabet i ca. 10 min.
Til cremen bland smør, flormelis og mandelmel i en foodprocessor eller blender. Tilsæt pistaciemasse og æggene. Pisk cremen ensartet.
Fordel cremen i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i ca. 15 min., skru derefter ned til 150 grader, og bag videre i 10 min. Lad kagen køle helt af.
Bland flødeskum sammen med kagecreme, ca. halvt af hver. Skyl og ordn jordbærrene. Fordel flødeskumscremen på kagebunden og spred ud. Kom dernæst jordbærrene på tærten med toppen opad. Skær evt. store bær over, og læg dem ned. Drys til sidst med grofthakkede pistacienødder eller chokolade.
Søgeord: jordbærtærte, pistacietærte, pistaciemasse, jordbærkage
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Pinse , Påske
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Påskefrokost , Sommerfest , Studenterfest , Pinsefrokost , Gæstemad
Søgeord:
jordbærtærte, pistacietærte, pistaciemasse, jordbærkage
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/jordbaertaerte-med-pistaciebund-og-creme/