Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fransk nakkefilet

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Nakkefilet "oksetykkam"
oksetykkam
1
stk
Løg
3
stk
Gulerod / Gulerødder
2
stk
Kartoffel / kartofler "store"
store
200
g
Miniløg
20
g
Smør "eller margarine"
eller margarine
1
l
Sødmælk
1
stk
Krydderbuket "af persille"
af persille
1
fed
Hvidløg
Timian
Laurbærblad

Tilbehør: dampet broccoli og gulerødder samt kartofler eller brød

Fremgangsmåde
Pil løget, skræl gulerødder og kartofler. Skær det hele i mindre stykker. Pil miniløgene og svits dem hele i fedtstoffet i en gryde. Tag dem op.

Brun nakkefileten på alle sider og hæld den kogende mælk ved. Tilsæt de udskårne grøntsager, krydderbuket, hvidløg, salt og peber. Bring blandingen i kog, dæmp varmen og lad retten simre 1-1 1/4 . Skum et par gange. Vend kødet efter ca. 30 min.

Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer. Viser det 65.°C, er stegen færdig. Dæk den let til og lad den hvile ca. 20 min., før den skæres for. Fjern krydderbuketten, kog suppen ind uden låg i 5-10 min.

Tag grøntsagerne op af suppen og blend eller purer dem med noget at suppen, til saucen har en cremet konsistens. Tilsæt de svitsede miniløg til saucen og kog den igennem i ca. 5 min. Tilsæt evt. mere suppe og smag saucen til.


Søgeord: fransk, nakkefilet, oksetykkam, hovedretter, mad, opskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Begivenheder:
Fest

Søgeord:
fransk, nakkefilet, oksetykkam, hovedretter, mad, opskrifter
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her