Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fastelavnsboller

(1) 14 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
2,5
dl
Vand
125
g
Margarine
125
g
Hvedemel
1
knivspids
Salt
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
5
stk
Æg
Fyld
Vanillecreme / vaniljecreme "eller flødeskum rørt med f.eks. hindbærsyltetøj"
eller flødeskum rørt med f.eks. hindbærsyltetøj

Pynt: hvid eller farvet glasur eller flormelis

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200°.

Pisk æggene, mens vand og margarine gives et opkog i en gryde. Gryden tages af varmen og melet kommes i på én gang under kraftig piskning. Brug el-pisker. Afbagningen varmes hurtigt i gennem, så den slipper gryden. Salt og sukker røres i. Tag gryden af varmen og pisk godt, mens æggeblandingen røres i lidt af gangen.

Dæk bagepladen med bagepapir og sæt dejen med 1 spiseske på pladen med god afstand i mellem. Sæt bagepladen midt i ovnen og i de første 25 min. må ovndøren ikke åbnes. Vandbakkelserne bages sammenlagt i 30 - 40 min. til de er gyldne.

Som en prøve på om de er færdigbagte, tages 1 vandbakkelse ud af ovnen og stilles på køkkenbordet. Hvis den ikke falder sammen er vandbakkelserne færdigbagte.

Vandbakkelserne afkøles, toppen klippes af og de fyldes med vanillecreme eller flødeskum rørt op med syltetøj. Læg låget på plads. Kom glasur på eller sigt flormelis henover,



Søgeord: fastelavnsboller, bagværk, vanillecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj, glasur, flormelis
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Fastelavn

Begivenheder:
Fødselsdag

Søgeord:
fastelavnsboller, bagværk, vanillecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj, glasur, flormelis
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her